
- Over de challenge
- …
- Over de challenge
- Over de challenge
- …
- Over de challenge
Een challenge?
Tijdens een challenge werken studenten in korte tijd aan een opdracht voor een echte opdrachtgever. Dit doen ze in een team samen met studenten van andere opleidingen en scholen, zodat er ook van elkaar geleerd kan worden.
Op deze manier maken studenten kennis met echte opdrachtgevers en kunnen ze een mooi project toevoegen aan hun portfolio voor als ze gaan solliciteren voor een stage of baan!
Leren door te doen
In een challenge staat leren door (nieuwe dingen) te doen centraal. Zo is het leren werken met opdrachtgevers voor veel studenten nieuw, maar ook het werken onder tijdsdruk of samenwerken in een team met studenten van andere opleidingen kan uitdagend zijn. Vaak zien we dat teams die een dag samenwerken, heel veel van elkaar leren en na een dag al samenwerken alsof ze weken samen aan een project hebben gewerkt. De verschillende opleidingen en achtergronden zorgen dat iedereen iets toe heeft te voegen aan het project.
Werken met opdrachtgevers
Voor opdrachtgevers is een challenge ook heel waardevol omdat zij frisse en nieuwe ideeën kunnen opdoen. Opdrachtgevers hebben vaak al langere tijd vraagstukken liggen waar ze zelf niet aan toe komen, of waar vaak dezelfde oplossingen voor worden ingezet of bedacht. De frisse blik van de nieuwe generatie (en wellicht toekomstige collega's of vakgenoten) helpt om even anders te denken en zorgt ook dat opdrachtgevers zelf leren van de kennis en vaardigheden die de studenten op dit moment leren tijdens hun studie.
De challenge in 1 dag & 5 stappen:
1Kennismaken & briefing
Studenten maken
kennis met hun team, de coaches en docenten die deze dag begeleiden. En we starten natuurlijk met de opdracht. De opdrachtgever zal de opdracht verder uitleggen.
2Onderzoek doen & user stories maken
Een eerste mindmap
en doelgroeponderzoek helpen om user stories te maken. Zo kunnen we goed in de schoenen van de doelgroep stappen om straks een waardevolle oplossing te bedenken.
3Brainstormen &
idee kiezen
Om de vraag van
de opdrachtgever
te beantwoorden, bedenken de teams verschillende ideeën die als oplossing zouden werken. Uit deze ideeën wordt het beste idee gekozen.
4Oplossing uitwerken & expositie maken
De teams gaan
aan de slag met het
maken van een eerste prototype van het idee. Tegelijkertijd wordt de expositie voorbereid. We hebben niet veel tijd, dus we kijken vooral wat mogelijk is.
5Expositie & afsluitende borrel
Elk team presenteert hun oplossing op de expositie aan de opdrachtgevers en bezoekers. Ook is er
tijd om zelf te kijken
bij andere teams. Als afsluiting ontvangt iedereen een certificaat.
Veelgestelde vragen
Waarom zou ik mee doen?
Wat zijn de opdrachten voor 2025 en kan ik kiezen?
Wat moet ik meenemen naar de challenge?
Hoe lang duurt de challenge?
Waar vindt de challenge plaats?
De Utrechtse ICT Challenge is een innitiatief van ROC Midden Nederland, Nimeto, Grafisch Lyceum Utrecht, MBO Utrecht en Hogeschool Utrecht en wordt uitgevoerd in samenwerking met Fundamentals Academy.