• Een challenge?

  Tijdens een challenge werken studenten in korte tijd aan een opdracht voor een echte opdrachtgever. Dit doen ze in een team samen met studenten van andere opleidingen en scholen, zodat er ook van elkaar geleerd kan worden.

   

  Op deze manier maken studenten kennis met echte opdrachtgevers en kunnen ze een mooi project toevoegen aan hun portfolio voor als ze gaan solliciteren voor een stage of baan!

  broken image
  broken image

  Leren door te doen

  In een challenge staat leren door (nieuwe dingen) te doen centraal. Zo is het leren werken met opdrachtgevers voor veel studenten nieuw, maar ook het werken onder tijdsdruk of samenwerken in een team met studenten van andere opleidingen kan uitdagend zijn. Vaak zien we dat teams die een dag samenwerken, heel veel van elkaar leren en na een dag al samenwerken alsof ze weken samen aan een project hebben gewerkt. De verschillende opleidingen en achtergronden zorgen dat iedereen iets toe heeft te voegen aan het project.

   

  Werken met opdrachtgevers

  Voor opdrachtgevers is een challenge ook heel waardevol omdat zij frisse en nieuwe ideeën kunnen opdoen. Opdrachtgevers hebben vaak al langere tijd vraagstukken liggen waar ze zelf niet aan toe komen, of waar vaak dezelfde oplossingen voor worden ingezet of bedacht. De frisse blik van de nieuwe generatie (en wellicht toekomstige collega's of vakgenoten) helpt om even anders te denken en zorgt ook dat opdrachtgevers zelf leren van de kennis en vaardigheden die de studenten op dit moment leren tijdens hun studie.

  broken image
 • De challenge in 1 dag & 5 stappen:

  1

  Kennismaken

  Studenten maken kennis met hun team, de coaches en docenten die zullen begeleiden, en natuurlijk met de opdrachtgever en wat hun vraag is.

  2

  Ideeën bedenken

  Om de vraag van de opdrachtgever te beantwoorden, bedenken de teams verschillende ideeën die als oplossing zouden werken.

  3

  User stories maken

  User stories zorgen ervoor dat er vanuit de gebruiker of andere personen gedacht wordt. Wat is er nodig om de oplossing te laten werken en maken?

  4

  Oplossing uitwerken

  Het team gaat aan de slag met het maken van een eerste prototype en bereidt de expositie voor. We hebben niet veel tijd, dus we kijken vooral wat mogelijk is.

  5

  Expositie + borrel

  De teams presenteren hun oplossing op de expo aan de bezoekers en opdrachtgevers. Ook is er tijd om de resultaten van andere teams te bekijken.

 • Veelgestelde vragen

 • broken image
  broken image
  broken image
  broken image
  broken image