• MBO ICT Challenge 2023

  In 2023 werd de ICT Challenge georganiseerd voor MBO studenten van het Grafisch Lyceum Utrecht, ROC Midden Nederland, MBO Utrecht en Nimeto. Het doel van deze challenge was om MBO ICT op de kaart te zetten. Ongeveer 70 studenten werkten in teams aan opdrachten voor de Gemeente Utrecht, Defensie en Rabobank.

  broken image

  De projecten

  In 2023 waren er 3 verschillende opdrachtgevers, met elk een eigen vraagstuk:

  • Gemeente Utrecht: Wat is er nodig om zo eenvoudig en makkelijk mogelijk modellen toe te voegen aan de Digital Twin Utrecht?
  • Defensie: Hoe kan de invoer van een situatie in een battle simulatie omgeving beter aanlsuiten op militairen (die vooral buiten willen zijn en weinig met computers hebben)?
  • Rabo SmartBuilds: Hoe zorgen we ervoor dat Rabo SmartBuilds Texel de duurzaamste wijk van Nederland wordt en wat is er nodig om inwoners hiertoe aan te moedigen?
  broken image

  Het programma

  In gemixte teams gingen de studenten aan de slag met het bedenken van nieuwe ideeën/features, het geven en ontvangen van feedback en het maken van een eerste prototype van de daadwerkelijke oplossing. In de lunchpauze was er tijd om het museum te bekijken en om te horen hoe het bij de andere teams ging.

  broken image

  Het resultaat

  Op de expositie presenteerde de 12 teams hun resultaten aan de bezoekers, opdrachtgevers en andere studenten. Studenten hebben hier laten zien wat ze allemaal in hun mars hebben en dat ze in 1 dag met een oplossing en eerste prototype kunnen komen. Aan het einde van de dag ontvingen de studenten een certificaat van deelname en is de dag feestelijk afgesloten met een borrel.

 • broken image
  broken image
  broken image
  broken image
  broken image